Clientbibliotheken voor Java

Java SDK – Overzicht

Java SDK biedt een manier om Java-clientapplicaties te maken die kunnen worden geïntegreerd met Zoho CRM. Met deze SDK hebt u eenvoudig toegang tot de benodigde CRM-API's. Met andere woorden, deze fungeert als een wrapper voor de REST API's, waardoor het eenvoudiger wordt om de services van Zoho CRM te gebruiken.

Een aandachtspunt is dat de ontwikkelaar van de clientapplicatie programmeercode-elementen moet maken, samen met configuratiegerelateerde eigenschappenbestanden, interface-implementaties, -instanties of -objecten. Verificatie voor toegang tot Zoho CRM API's vindt plaats via het OAuth-verificatiemechanisme. HTTP-aanvragen en -reacties worden altijd verzorgd door de SDK.

Een voorbeeld van hoe een SDK werkt als een middleware of interface tussen Zoho CRM en een client-Java-applicatie.

Met Java SDK kunt u:

1. Gegevens uitwisselen tussen Zoho CRM en de clientapplicatie waarin de CRM-entiteiten zijn gemodelleerd als klassen.
  2. CRM API-equivalenten worden in uw Java-applicatie gedefinieerd als eenvoudige methoden voor leden.
  3. Verzend gegevens naar Zoho CRM door de juiste API's van de CRM-service te openen.

Let op:

• Voor een betere uitleg hebben we Eclipse gebruikt om te beschrijven hoe u aan de slag kunt gaan met de SDK.

Omgevingsinstellingen

Voor Java SDK moeten de volgende afhankelijkheden worden ingesteld in uw ontwikkelomgeving:

• Java (versie 7).
  • Een Java-programmering IDE (Eclipse of IntelliJ met Java 7-versie).

De SDK toevoegen aan uw project

Java SDK is beschikbaar via Maven-distributie. U kunt de SDK aan uw project toevoegen met:

• Maven
  • Gradle
  • Downloadbare JAR's (van Zoho)

Maven Distribution

Maven is een hulpprogramma voor buildautomatisering dat voornamelijk wordt gebruikt voor Java-projecten. Maven behandelt twee aspecten van het bouwen van software: ten eerste wordt beschreven hoe software wordt gebouwd en ten tweede worden de afhankelijkheden ervan beschreven.

Als u Maven gebruikt om uw project samen te stellen, zijn de afhankelijkheden al voor u ingesteld.

U hoeft alleen het volgende op te nemen in het bestand pom.xml, dat wordt gemaakt zodra uw Java-project is gemaakt met behulp van Maven.

<repositories>
<repository>
<url>https://maven.zohodl.com</url>
</repository>
</repositories>

<dependencies>
<dependency>
<groupId>com.zoho.crm</groupId>
<artifactId>java-sdk</artifactId>
<version>1.0.3</version>
</dependency>
</dependencies>

Gradle

repositories {
maven { url "https://maven.zohodl.com" }
}

dependencies {
implementation 'com.zoho.crm:java-sdk:1.0.3'
}

Downloadbaar JAR-bestand

SDK downloaden

Deze versie downloadt de SDK zonder afhankelijke JAR-bestanden. In dit geval moeten de volgende JAR-bestanden beschikbaar worden gemaakt door ze toe te voegen aan de bibliotheken waarnaar wordt verwezen in uw Java-applicatie. De JAR-bestanden kunnen hier worden gedownload.

De lijst met afhankelijke JAR-bestanden die u nodig hebt, is:

Share this post : FacebookTwitter

Still can't find what you're looking for?

Write to us: support@zohocrm.com